Moartea consilierului local liberal Bogdan Bicsi: moment de reculegere cerut de primarul PNL Ion Lungu, acuze din partea liderului PSD Dan Cușnir la adresa medicilor de la Spital care nu l-au salvat, răspunsul directorului medical Mircea Macovei

 

Moartea neașteptată a consilierului local PNL al municipiului Suceava, Mihai Bogdan Bicsi, în după amiaza zilei de ieri a produs emoții puternice în rândul celor care l-au cunoscut dar și în mediul politic. Avea numai 53 de ani împliniți, a fost viceprimar al municipiului Suceava în legislatura 1992-1996, începându-și mandatul în preajma vârstei de  25 de ani, ca reprezentant al PNȚCD. A devenit, după destructurarea Partidului Național Țărănesc, membru al Partidului Național Liberal, activând în această formațiune politică până la moartea sa, survenită pe data de 26 noiembrie 2019, pe un pat al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava.

Astăzi de dimineață, în cadrul conferinței de presă  săptămânale, primarul liberal al municipiului Suceava, Ion Lungu, a propus jurnaliștilor păstrarea unui moment de reculegere în memoria celui care a fost Mihai Bogdan Bicsi. El a evocat personalitatea lui reliefând inteligența sa de nestăpânit precum și capacitatea sa de a își rosti tranșant și fără echivoc punctul de vedere, nu numai în fața colegilor din Consiliul local municipal dar și în biroul organizației municipale a PNL Suceava, unde a fost vicepreședinte.

Pe Bogdan Bicsi l-au cunoscut mii de suceveni, în ipostaze diferite. Uneori pe val, alteori retras în viața de cartier, niciodată destins, niciodată făcând rabat la principiile cu care ne pare că se născuse.

Alături de puțini prieteni din familia PNL Suceava a transmis pe rețelele de socializare, ani, luni, zile în șir mesaje coerente, inteligente, de unii gustate, de alții urâte. Seara zilei de 25 noiembrie a fost poate pentru el o încununare a muncii depuse pentru că la cârma României a ieșit candidatul în care a crezut. Și-a manifestat bucuria într-un mod mai subtil, întinzând, prin unul dintre ultimele mesaje publicate, o mână celorlați preopinenți politici.

După o zi, era mort.

Acest lung ferpar nu ar fi fost oportun dacă în ședinta de Consiliu Județean Suceava, consilierul județean PSD Dan Cușnir, președintele organizației municipale Suceava a Partidului Social Democrat, nu ar fi pus la îndoială profesionalismul cadrelor medicale de la Spitalul Județean care, a dorit dumnealui să sugestioneze, nu și-ar fi făcut întru totul treaba pentru a salva viața lui Mihai Bogdan Bicsi. Președintele CJ, liberalul Gheorghe Flutur, președinte de ședință, a transmis că, dacă se impune o investigație, sunt structuri ale statului abilitate să o facă, nicicum Consiliul Județean Suceava.

În sala de ședință se afla directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, dr. Mircea Macovei care a făcut precizări legate de circumstanțele în care a murit Mihai Bogdan Bicsi, ieri după amiază, la Spitalul Județean:

”Informațiile furnizate de dumneavoastră (Dan Cușnir, n.r.) nu sunt în concordanță cu realitatea.   Ieri după amiază a fost adus la Spitalul Județean Suceava pacientul de 53 de ani despre care vorbiți dumneavoastră, în stare comatoasă. La intrare în urgențe a făcut stop cardiac. Au fost efectuate analizele și s-a trecut la resuscitarea  care s-a făcut cu succes. S-au recoltat analizele și s-a pus diagnosticul de infarct extins și pneumonie. S-a intrat de urgență  pentru intervenție chirurgicală. În serviciul de coronarografie s-a montat stentul pentru tratarea acestui infarct. Pacientul a făcut un al doile stop cardiac. Pe masa de operație. În timpul intervenției chirurgicale, chiar și după acest al doilea stop cardiac, pacientul a fost resuscitat cu succes de către colegii mei cardiologi. S-a terminat intervenția de montare a stentului iar pacientul a fost dus în serviciul de reanimare. Înainte de intrarea în serviciul de Anestezie Terapie Intensivă, pacientul a făcut al treilea stop cardiac și nu a mai putut fi resuscitat. Informațiile pe care le aveți dumneavoastră nu concordă deloc cu cele pe care le avem noi”, a transmis directorul medical al Spitalului Județean, doctorul Mircea Macovei.

Pentru cei interesați, locul râmas vacant în consiliul local al municipiului Suceava, după moartea lui Bogdan Bicsi va fi preluat cel mai probabil de către Vasilică Băițan, director al Clubului Sportiv Municipal Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *