Moaștele Sf. Nectarie ajung vineri, la miezul nopţii, la Sihăstria Putnei. Programul slujbelor

Cu prilejul hramului Bunei Vestiri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei va putea fi cinstită mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie, Taumaturgul de la Eghina, adusă din Grecia.

Vineri, la miezul nopţii, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie va sosi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, iar Sfânta Liturghie de hramul așezământului monahal va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului și pe Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, înconjurați de un sobor de preoți, diaconi și credincioși.

În perioada 22 – 26 martie 2019, Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserica Buneivestiri, alături de Sf. Moaște ale Sfinților Sila, Paisie si Natan de la Sihăstria Putnei.

Starețul Sfintei Mănăstiri Sihăstria Putnei, Arhim. Nectarie Clinci transmite: „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și anul acesta de praznicul Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, mănăstirea noastră va îmbrăca haine de sărbătoare, prăznuindu-o pe cea care, prin fericita hotărâre a sihaștrilor de odinioară, a luat în ocrotirea ei și acest sfânt locaș de închinare.

Bucuria acestui praznic va fi înmulțită în inimile noastre prin aceea că la această sărbătoare, va sosi, spre binecuvântarea tuturor, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, cel care, pentru marea iubire pe care a avut-o către Maica Domnului, Dumnezeu l-a răsplătit cu multe daruri, arătându-l grabnic folositor nouă, tuturor!

De asemenea, avem bucuria ca la Sfânta Liturghie din ziua hramului, luni, 25 martie, să îi avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului și pe Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, înconjurați de un sobor de preoți, diaconi și credincioși.

          Invităm, așadar, pe cei care doresc să participe la această sărbătoare, să ne fie alături la slujbele ce se vor desfășura după următorul program:

     Vineri, 22 martie 2019

Ora 22:00 – Slujba Miezonopticii

Ora 23:00 – Taina Sf. Maslu

Ora 00:00 – Întâmpinarea Sf. Moaște și Acatistul Sf. Ierarh Nectarie din Eghina

     Sâmbătă, 23 martie 2019

Ora 7:30 – Slujba Utreniei, Ceasurile și Sf. Liturghie urmată de pomenirea morților

Ora 19:00 – Slujba Privegherii

     Duminică, 24 martie 2019

Ora 8:00 – Slujba Acatistului și slujba Ceasurilor

Ora 9:15  – Sf. Liturghie arhierească

Ora 18:00 – Slujba Privegherii în cinstea praznicului Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

     Luni, 25 martie 2019

Ora 8:00 – Slujba Acatistului Buneivestiri

Ora 9:30 –  Sf. Liturghie arhierească, după care va avea loc îndătinata masă a dragostei

Ora 17:00 – Slujba Vecerniei și Pavecernița

Ora 22:00 – Slujba Miezonopticii

     Marți, 26 martie 2019

Ora 7:00 – Sf. Moaște ale Sfântului Nectarie vor fi ridicate din biserică și delegația se va întoarce în Grecia

Ora 7:30 – Slujba Utreniei, Ceasurile și Sf. Liturghie”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *