Model de masacrare a limbii române la Rădăuți. Autorul: un economist președinte de asociație de proprietari, cu ștampilă și semnătură sofisticată

Ne alăturăm și noi, din solidaritate umană, rădăuțenilor care trebuie să treacă mâine nu doar prin calvarul citirii apometrelor dar și prin acela al citirii unui anunț așezat pe geamul de la intrarea în scara blocului în care locuiesc.

Ei sunt anunțați de un președinte de asociație de proprietari, cu ștampilă și semnătură sofisticată, despre ceea ce urmează să se întâmple în cursul zilei ce va urma. Greu de priceput ce se va întâmpla cu adevărat mâine seară, între orele 18.00 și 19.00 prin apartamentele avertizate de la asociația de proprietari ”Manejului” din municipiul Rădăuți. Textual: ”AMÂINE 02.07.2019, ÎNNTRE ORELE 18-19 SE VA CITI INDECȘI DIN APARTAMENTE ÎN VEDEREA PRELUĂRII DE CĂTRE ASOCIAȚIE!”. Anunțul este semnat, ștampilat și asumat de Președintele Asociației de Proprietari ”Manejului”, ec. Simota Gheorghe.

Un rădăuțean care a văzut anunțul președintelui, postat pe rețele de socializare, a conchis amar că acest anunț a fost lipit de geam chiar în ziua în care absolvenții de liceu susțin proba la Limba și literatura română. Pe rețelele de socializare, rădăuțenii s-au întrecut în comentarii. Unii l-au scuzat pe economistul analfabet, alții l-au trimis acasă. Unii l-au bruscat, alții i-au apreciat munca sa de-a lungul anilor. 

Acum vreo zece ani la Rădăuți nu mai existau asociații de proprietari, SC Servicii Comunale Rădăuți ocupându-se în mod direct de încasarea facturilor de la consumatorii din oraș, fie că era vorba despre apă. canal sau agent termic. 

Când ACET a preluat ca unic operator județean serviciile de  apă și canal, aceste asociații de proprietari au trebuit reînființate. Și ce președinți mai potriviți decât economiștii pensionari, nealfabetizați dar cu simț de răspundere, posesori de semnături sofisticate și cărora să li se pună la dispoziție o ștampilă mare și rotundă,  ar putea să fie mai nimeriți pentru o astfel de întreprindere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *