Modernizarea a 75 de kilometri de drumuri județene cu bani europeni, în linie dreaptă, anunță Gheorghe Flutur. Urmează licitația pentru primele două tronsoane: Suceava – Dolhasca și Suceava – Dărmănești, prin Stroiești

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a transmis azi că s-a intrat în linie dreaptă  în ceea ce privește modernizarea a peste 75 de kilometri de drumuri județene, lucrările ce vor fi făcute fiind în valoare de peste 30 de milioane de euro. Aceste drumuri trec prin 11 localități din județul Suceava.

Este vorba despre modernizarea drumurilor județene incluse în Proiectul axei rutiere strategice Suceava – Iași.

Sunt 4 tronsoane de drum care traversează 11 localități, în lungime totală de 75,739 km:

–   DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca,

–   DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași,

–   DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara,

–   DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

Gheorghe Flutur a arătat că după ce Consiliul Județean Iași, desemnat lider de proiect, a predat documentația tehnică, s-a lansat procedura de achiziție publică pentru încheierea contractelor de execuție a lucrărilor, pe 2 loturi :

–          Lot 1 – DJ 208 si DJ 208A, de la Suceava prin Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni, Dolhasca,  până la limita cu județul Iași;

–          Lot 2 – DJ 209C si DJ 209D, de la Suceava prin Frumoasa, Liteni/Moara, Zaharești, Stroiești, Costâna, până la Dărmănești.

Proiectul, în valoare de 149.902.305,16 lei (peste 30 milioane Euro), este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală.

”În 2016 am găsit un proiect foarte încâlcit, neadaptat la ghidurile finanțatorilor. Ne-am mobilizat și am depus primii proiectul, în noiembrie 2016. Însă lucrurile au trenat și chiar a trebuit să fim promotorii unor modificării legislative pentru a debloca proiectul, care și acestea au durat până au fost adoptate.

 În sfârșit putem intra în line dreaptă pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe o lungime considerabilă de drumuri județene (peste 75 km), pe tronsoane extrem de circulate, traversând 11 localități”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *