Modernizarea drumului județean Coșna – Grădinița, încă o legătură rutieră cu Ardealul pusă în valoare, vizită pe șantier a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a vizitat șantierul de reabilitare a drumului județean care leagă prin Coșna – Grădinița, județele Suceava și Bistrița Năsăud.

Aflat  pe drumul județean care leagă Coșna de Grădinița, hotar cu Bistrița Năsăud, spre Ilva Mare, președintele CJ Suceava a arătat că aceasta este o altă investiție a Consiliului Județean Suceava, un drum care se modernizează cu 6,2  milioane de euro și care se îndreaptă  spre granița cu județul Bistrița Năsăud.

”În total drumul are 15 kilometri, mai este puțin de modernizat în cealaltă parte, dar acești 8,3 kilometri realizați  înseamnă pe de o parte un carosabil de 7 metri lățime, plus 2 metri acostamentele.  2,5 kilometri sunt ziduri de sprijin, sunt 77 de podețe și 140 de intrări la populație, în curțile oamenilor, care toate vor fi amenajate.

Este o lucrare mare, am scos-o de mai multe ori la licitație până ce a venit un câștigător. Ambiția noastră pentru anul următor este să facem drumul până în hotar cu Bistrița Năsăud. Am discutat cu omologii mei din județul vecin pentru că acesta este drumul vechi de legătură dintre Bucovina și Ardeal. În felul acesta putem să discutăm de o altă legătură cu Ardealul după Bilbor, după Pasul Tihuța.  

Modernizarea de la Grădinița – Coșna înseamnă acces în special turistic dar și dezvoltare economică. Am venit să verific ce fac muncitorii aici. O să cer să se recupereze timpul pierdut  pentru că a fost o perioadă de vară în care se putea lucra mai bine, sper să fie aduși mai mulți muncitori și să grăbim finalizarea acestui drum care va avea două straturi de asfalt și un carosabil care să permită să circule în mod corespunzător și mașinile mari, și mașinile mici”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *