Momente de emoţie, sensibilitate şi patriotism de Ziua Imnului Naţional al României, în Piaţa Tricolorului din municipiul Suceava

Astăzi, 29.07.2019, în Piaţa „Tricolorului” din municipiul Suceava a avut loc ceremonia publică dedicată aniversării Zilei Imnului Naţional al României”, eveniment organizat de Garnizoana Suceava, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” al judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Primăria Municipiului Suceava. 

În faţa publicului prezent s-a desfăşurat o paradă militară şi un scurt ceremonial religios, după care elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava au prezentat un istoric al celor 6 imnuri naționale ale României care au existat de-a lungul vremii.
Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi a subliniat, referitor la acest aspect: “Am avut 6 imnuri într-un secol: cel mai longeviv a fost imnul regal – 60 de ani. 
Republica Populară Română a avut 2 imnuri, Republica Socialistă România a avut un imn. Imnul pe care-l sărbătorim acum împlinește, anul acesta, 30 de ani. Să simțim astăzi patriotism, să simțim astăzi că este imnul nostru și să-i dorim cu toții La Mulți ani!”.

După alocuțiunile autorităților prezente la eveniment, subprefectul Silvia Boliacu, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, cadre militare, Imnul Național al României, “Deşteaptă-te române!” a fost intonat de Corala “Leon Băncilă” din Fălticeni, dirijată de Alexandru Semeniuc.

Ziua Imnului Naţional al României – “Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 – este sărbătorită, an de an, la 29 iulie. Este data la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. 

Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, ”Deşteaptă-te române!” a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003 au amintit reprezentanţii Prefecturii Suceava. (foto Prefectura Suceava).

Please follow and like us:

One thought on “Momente de emoţie, sensibilitate şi patriotism de Ziua Imnului Naţional al României, în Piaţa Tricolorului din municipiul Suceava

  • 29 iulie 2019 la 13:51
    Permalink

    Doamna Prefect rotunjeste cam mult cifrele ori începe să o lase artimetica. Dar am auzit că eroul zilei să fi fost domnul Niță pe care dl Flutur să-l fi pus să învețe pe de rost și să recite pentru public o poezie de când era dumnealui brav șoim al patriei și că s-ar fi descurcat onorabil și emoționant vicele, numai cu altele să o fi dat în bară că l-ar fi amestecat pe Ciprian Porumbescu nu stiu cu cine si pe Socor cu benzinăriile SOCAR. Dar pe total e bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *