Monedă din aur și monedă din alamă dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, lansate de BNR începând cu data de 18 martie 2019

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 18 martie 2019 , o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna.

Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă, pentru colecționare redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 Bani”, stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune „2019”.

Reversul comun monedelor din aur și din alamă, pentru colecționare prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare și inscripția în arc de cerc ,,STEFAN CEL MARE”.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur și a monedelor din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, se precizează în comunicatul transmis astăzi de Banca Națională.

Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul este de 500 monede din aur și de 10.000 monede din alamă.

Preţurile de vânzare sunt următoarele:

  • 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare;
  • 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani, pentru colecționare.

Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *