Mopedist de 16 ani din Stulpicani, băut, a vrut să se ia la întrecere cu o mașină. Din față venea un alt automobil iar temerarul a picat în nas pe capota din spate a mașinii urmărite, ajungând la spital

Un mopedist minor, de 16 ani, băut și fără permis s-a luat la întrecere ieri cu un automobil pe unul dintre drumurile din comuna Stulpicani. În cele din urmă a intrat cu vehiculul în mașina pe care vroia să o depășească, picând în nas pe capota din spate a automobilului și ajungând astfel la spital.

Vineri după amiază, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 177A din comuna Stulpicani, un localnic de 27 de ani a efectuat regulamentar manevra de depășire a mopedului condus de un minor de 16 ani din aceeași localitate, însă, după circa 500 de metri, conducătorul mopedului a încercat să efectueze la rândul său manevra de depășire a autoturismului, dar,  pentru că din sens invers venea un alt  automobil, a renunțat la depășire și s-a lovit cu tot cu moped de partea din spate a autoturismului pe care dorea să îl depăsească.

 Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru mopedistul minor, după care, la spital, acestuia li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.           

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *