Mopediști băuți implicați în accidente la Verești și Zvoriștea

Ieri dimineață, un bărbat de 45 ani, din comuna Vereşti, a ieșit cu mopedul din curtea unei firme de dezmembrări auto din localitate pe DJ 290, fără să se asigure.

A fost acroşat de o autoutilitară VW Transporter care rula pe drumul judeţean în direcţia Hancea –Vereşti,  şi era condusă de un șofer  de 40 ani, din comuna Tudora, județul Botoşani. 

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului autoutilitarei și de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului mopedului. Ulterior li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De menționat că cel accidentat  nu deține  permis de conducere.

Se va întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

 

În aceeași zi, pe la 15.20, un tânâr de 29 ani din comuna Zvoriștea, pe când conducea mopedul marca Aprilia, neînregistrat și neînmatriculat, pe DJ 291 A din localitatea Dealu, comuna Zvoriștea, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Peugeot care era parcat pe un podeț al unei locuințe, în afara părții carosabile.               

În urma accidentului, mopedistul a suferit leziuni traumatice fiind examinat de un echipaj medical de urgență și diagnosticat cu multiple escoriații faciale, refuzând transportul la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Procedându-se la verificarea în baza de date a posesorilor de permise de conducere s-a constatat faptul că Selegeanu Daniel nu este posesor al unui astfel de document.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”,  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.