Mopan Suceava
Actualitate

Mormânt profanat la Corocăiești de un ”frate întru credință”, care susține că defunctul i-a vorbit din sicriu

Azi, 2 aprilie, pe la ora 9.30, polițiștii S.P.R.2 Ipotești au fost sesizați prin 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești despre faptul că, un mormânt situat în cimitirul nou ”Sf. Apostol Toma”,  a fost profanat.

Azi dimineață, în jurul orelor 09:00, preotul paroh a fost anunțat de către familia defunctului Viorel A., despre faptul că mormântul acestuia a fost profanat.

Deplasându-se la fața locului, preotul a observat că mormântul era săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului era deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin S.N.U.A.U. 112.

La fața locului au fost identificați apelantul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, respectiv Ilie R. de 45 ani din comuna Stroiești.

Ilie R. și-a motivat acțiunea prin faptul că este simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28.03.2024, a celui decedat iar în noaptea de 01/02.04.2024, l-a visat pe ”fratele” Viorel și-a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

Ilie R. a fost prezentat la UPU Suceava în vederea internării la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *