Mopan Suceava
Actualitate

Morminte vandalizate în cimitirul penticostal din Bodnăreni – Arbore

Ieri dimineață, lucrătorii de la Postul de Poliție Iaslovăț și Poliția Orașului Cajvana, au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din comuna despre faptul că în cimitirul penticostal din satul Bodnăreni, mai multe pietre funerare prezintă urme de distrugere.

S-a stabilit faptul că în data de 02.01.2023 în jurul orelor 10:35, cel care a apelat la 112 și care este și administrator al cimitirului s-a deplasat la cimitirul penticostal din Bodnăreni – Arbore, unde a constatat că mai multe pietre funerare de pe morminte au fost împinse.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în perioada 26.12.2022/02.01.2023 persoane necunoscute au pătruns în incinta cimitirului penticostal Bodnăreni, unde prin împingere au distrus pietrele funerare. Din datele furnizate de către administratorul cimitirului rezultă că în perioada anterioară a văzut în zonă mai mulți adolescenți, fiind posibil să fie vorba despre un act de teribilism juvenil.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Arbore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte și distrugere. Dosarul va înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Foto: Monitorul de Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *