Actualitate

Moromeții, varianta Dolhești: Un localnic pârât de un consătean, riscă pușcăria pentru că a tăiat fără autorizație un salcâm de pe terenul propriu

Tăierea unui salcâm nu înseamnă în acest veac ceea ce însemna acum aproape o sută de ani, cum ne-au învățat la școală că s-a  întâmplat în ”Moromeții”. Acum există consecințe juridice:

Joi seară, pe la ora 18.00,  polițiștii din  SPR 12 Preuteşti au fost sesizaţii prin 112 cu privire la faptul că au fost tăiați doi copaci, de la marginea drumului comunal din Dolheștii Mici, comuna Dolhești.

Polițiștii au identificat, în flagrant, pe DJ 208 Dolheștii Mici, un atelaj hipo încărcat cu lemne fără acte de proveniență, condus de un bărbat de 46 ani, din localitate.

În urma cubării materialului lemnos, în prezența reprezentanților Ocolului Silvic Dolhasca, a reieșit o cantitate de 0,80  metri cubi, lemn de salcâm, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic.

Bărbatul a explicat polițiștilor că salcâmul a fost tăiat de către el, de pe un teren care este în  proprietatea sa.

La locul indicat polițiștii și reprezentanții  Ocolului Silvic Dolhasca au făcut cercetări și au identificată o cioată de salcâm, cu dimensiunile de 24×33 cm, cu urme proaspete de tăiere.

Celui prins asupra faptului i s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini. fără drept,  de arbori,puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi  furt de arbori.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *