Motociclist de 20 de ani din Bilca, urmărit 1,5 kilometri de polițiști, prins și sancționat pentru că nu purta cască. Nu avea nici permis pentru conducerea acestui fel de vehicul

Sâmbătă, 12.09.2020, pe la  ora 16.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe raza comunei Bilca, pe D.J. 178 C, au efectuat semnal de oprire regulamentar conducătorului auto care conducea din direcția Frătăuții Noi-Bilca, motocicleta marca ”Suzuki”, culoare negru, înmatriculată în România, întrucât acesta nu purta casca de protecție.

Conducătorul motocicletei nu s-a conformat semnalului de oprire motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1,5 km pe DJ 178 C după care a fost pierdut din raza vizuală. În urma activităților informativ-operative desfășurare, la scurt timp conducătorul auto a fost identificat în persoana lui P.C., de 20 ani, din comuna Bilca. Acesta a fost găsit la imobilul de domiciliu și cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta posedă permis de conducere valabil pentru categoriile ”AM, B1, B”, permisul fiind necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

Motocicleta a fost găsită în curtea unui alt imobil de pe raza comunei Bilca, unde conducătorul auto a lăsat-o după ce a fost urmărit de poliție pentru a nu fi găsită de polițiști. Cu această ocazie s-a constatat faptul că aceasta nu are ITP și RCA valabile.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2020 R cu amendă pentru neportul căștii de protecție, neoprire la semnal, lipsă ITP și RCA.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *