Mopan Suceava
Actualitate

Motociclist rădăuțean de 28 de ani, beat, drogat cu canabis și fără permis, la un pas să-și omoare copilul de 4 ani aflat și el pe motocicletă, într-o depășire inconștientă

Vineri seară, în jurul orelor 22.00, Daniel S. de 28 de ani din municipiul Rădăuți  a fost la un pas de a-și omorî copilul de patru ani aflat pe motocicleta pe care bărbatul o conducea pe strada 22 Decembrie din municipiul Rădăuți.

În momentul în care un bărbat de 34 de ani, din comuna Ciurea, județul Iași, care parcase la marginea drumului, își urca copilul de un an pe scaunul special destinat copiilor, din partea stânga spate a autoturismului Toyota.

În timp ce numitul ieșeanul asigura minorul prin fixarea centurilor de siguranță, având portiera stânga spate deschisă, acesta a fost depășit de mai multe autoturisme. Iar din direcția străzii Bogdan Vodă a venit cu mare viteză o motocicletă Benelli, condusă de rădăuțeanul Daniel S.,  de 28 de ani, pe care se mai afla și N.S., bâiețelul lui de patru ani.

Motociclistul a acroșat  portiera stânga spate a autoturismului Toyota, iar din impact a ajuns pe sensul opus de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă. În urma evenimentului, băiețelul de 4 ani, care nu purta cască de protecție a suferit leziuni, fiind transportat la spitalul Rădăuți unde i s-a stabilit diagnosticul politraumatism prin accident rutier, traumatism cranian, după care a fost transferat la spitalul județean Suceava pentru investigații medicale suplimentare.

La fața locului, Daniel S. a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,23 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a stabilit faptul că numitul Startu Sabin Daniel nu deține un permis de conducere valabil pentru categoria de vehicule corespunzătoarele celei din care face parte motociclul condus, respectiv A1. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au constatat că vinovăția producerii accidentului aparține lui Daniel S. care în timp ce conducea pe drumurile publice o motocicletă neînmatriculată și aflându-se sub influența alcoolului, nu a păstrat o distanță suficientă în timp ce depășea autoturismul Toyota.

Mai mult, Daniel S. a fost testat cu aparatul DRAGER DRUGTEST 5000, din dotarea Poliției municipiului Rădăuți, rezultatul testului indicând o valoare pozitivă la THC – 5(Cannabis).

Individul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă se afla sub influența substanțelor psihoactive.

I s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și Vătămare corporală din culpă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *