Mopan Suceava
Actualitate

Motociclist surprins circulând cu 200 de kilometri pe oră pe DN 17, la Stroiești. Nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind blocat abia în apropierea Zidului Morții

La data de 04.08.2023, în jurul orei 09:25, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava, în timp ce executau serviciul cu autospeciala cu aparat radar au surprins rulând pe DN 17, pe raza localității Stroești,  o motocicletă care circula cu viteza de 197 km/h, pe un segment de drum cu limitare de viteză la 80 km/h venind dinspre Gura Humorului către municipiul Suceava.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă conducătorul motocicletei și continuat deplasarea, fiind urmărit cu autospeciala de poliție și oprit după câțiva kilometri pe DN 17, în zona Zidului Morții.

Pe lângă depășirea vitezei legale, pe parcursul urmăririi motociclistul a realizat și o depășire interzisă, cu încălcarea marcajului longitudinal continuu.

După ce s-a reușit blocarea și oprirea motocicletei în condiții de siguranță, polițiștii au procedat la identificarea motociclistului, respectiv un tânăr din sat Dârmoxa, oraș Broșteni, jud. Suceava.

Pentru abaterile rutiere săvârșite polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 zile, dar și sancționarea contravențională cu amenzi în valoare totală de 4.060 lei.

Reamintitm că anterior, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au întocmit dosar penal unui motociclist fără permis și care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 114 km/h în zonă cu limitare 40 km/h, în municipiul Suceava.

 

Avertisment al Poliției:

 

Atenție! Deși prezenta motocicliștilor pe drumurile publice este una cu specific sezonier, de cele mai multe ori, consecințele accidentelor în care aceștia sunt implicați sunt grave.

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.

– Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.

– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.

– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *