Mopan Suceava
Actualitate

Mulți bani ceruți de școlile din Suceava, puțini garantați prin noul buget, recomandare de economii la electricitate și energie termică, făcută de primarul Ion Lungu directorilor de școli

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat într-o conferință de presă că vineri va avea o discuție cu directorii de școli pe tema bugetului alocat instituțiilor de învățământ din municipiul reședință de județ, în acest an. El a transmis că este o obișnuință din partea conducerii de grădinițe, școli și licee să se ceară cât mai mulți bani. De exemplu, pentru anul 2020 s-a cerut cu 92% mai mult decât anul trecut.

Nu se pot onora însă toate solicitările, fiindcă nu sunt bani suficienți. Totuși, pe partea de funcționare curentă, vor fi alocate aceleași sume ca ăi în anul precedent iar bugetul de dezvoltare va crește cu 26%. Banii pentru investiții vor fi direcționați către Grădinița Burdujeni, Grădinița Centru, Colegiul Petru Mușat, Colegiul Petru Rareș, Colegiul de Industrie Alimentară, sume venite din fonduri europene dar și către Grădinița de la Colegiul Mihai Eminescu, Școala gimnazială 8 pentru mansardare, Colegiul Spiru Haret, Școala gimnazială 10.

Se vor asigura 2 milioane de euro pentru reparații la toate unitățile de învățământ din municipiu. Primarul Ion Lungu a făcut și o recomandare către școli, să nu se întreacă cu consumul la energie electrică și la căldură, dacă acestea nu sunt necesare neapărat, să se facă economie.

Bugetul municipiului Suceava urmează să fie propus spre aprobare consilieror locali în ședința ordinară din 30 ianuarie 2020.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *