Muncă multă, bani puțini? Funcționarii de birou din Consiliul Județean câștigă o dată și jumătate mai mult decât directorii de la Muzeu ori de la Bibliotecă

Cine știe de câte mâini are nevoie omul pentru a mânca cu două mâini. Cine știe câte guri trebuie hrănite cu cele două mâini ale omului. Cine știe câte hatâruri trebuie făcute, plătite cu pungile de galbeni ale boierilor. Cine știe câți oameni necăjiți primesc printr-un intermediar, ceea ce le trebuie pentru a-și continua viața.

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut tot mai multe conversații legate de diferențele mari ale nivelului de salarizare între funcționarii  publici, angajați ai Consiliului Județean și cei ai structurilor din subordine, care mai de fiecare dată sunt chemate să promoveze județul prin toate mijloacele. Mulți  dintre lucrătorii unor instituții culturale din subordinea Consiliului Județean, mereu convocați să onoreze cu brio inițiativele provenite din Palatul Administrativ, precum  Muzeul Bucovinei și Biblioteca Județeană ”I.G. Sbiera”, au constatat că, până la urmă, oricât ar face. munca-i muncă, dar bani peșin mai puțin.

Nu a fost nevoie de interviuri, pentru că toate informațiile privind salarizarea lucrătorilor din cadrul aparatului propriu și al instituțiilor deconcentrate ale Consiliului Județean sunt postate deja pe paginile de internet ale CJ ori ale deconcentratelor, actualizate la 31 martie 2019, conform legii.

S-a văzut astfel că directorul Constantin Emil Ursu, doctor în istorie, mereu invitat și multiplu lăudat pentru activitatea sa de peste un deceniu are un salariu lunar de 9.508 lei brut. Adjuncții săi au un salariu de de 8.397 lei brut; contabilul șef  obține lunar 7.808 lei brut și așa mai departe.

La Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava, managerul Gabriel Cărăbuș are pe fluturaș un salariu de 8.586 de lei lunar, brut. Directorul adjunct semnează lunar pentru 7.528 lei brut.

De remarcat că, până la sfârșitul anului trecut, angajații instituțiilor de cultură care au dreptul la spor de condiții vătămătoare nu l-au putut obține, din motive independente de activitatea lor. Astfel, o bună parte dintre angajații Muzeului Bucovinei au depus acțiuni în instanță (conform Portalului instanțelor de judecată) pentru a obține drepturile de care angajații altor muzee din țară beneficiază încă de anul trecut.

Dacă vom coborî pe listele făcute publice, a salariilor pe care le primesc lucrătorii de la Muzeu și Bibliotecă, vedem că lista conține cel puțin zece oameni care nu primesc decât un salariul apropiat de cel minim pe economie.

Este foarte clar că veniturile angajaților din aparatul propriu al Consiliului Județean, fie aceștia funcționari publici sau angajați cu statut contractual sunt mult peste cele ale lucrătorilor din structurile deconcentrate  ale Consiliului Județean.

Nu numai la Suceava ci și în alte județe ale țării.

Potrivit tabelelor alăturate, în afara președintelui, vicepreședinților, administratorului public al județului, secretarului județului, arhitectului șef, directorului executiv pe linie contabilă, care au un salariu brut lunar de peste 15.000 de lei, mai sunt alți 14 angajați, din aparatul propriu al consiliului județean, cu salarii mai mari de 10.000 de lei care îndeplinesc funcții de șefi serviciu, șefi de birou ori consilieri juridici.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *