„MÜNCHAUSEN”, o nouă premieră la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, pe 26 și 27 martie, de la ora 19.00

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava a anunțat astăzi, în conferință de presă, premiera piesei „MÜNCHAUSEN”, care va avea loc pe 26 și 27 martieora 19:00 pe scena Teatrului sucevean.

MÜNCHAUSEN”, cea de-a doua premieră a acestui an, este o monodramă cu Cătălin Ștefan Mîndru, semnată de dramaturga Alexa Băcanu și montată pe scena teatrului sucevean de Ovidiu Caița, regizor și director artistic al Teatrului de Nord Satu Mare.

 

MÜNCHAUSEN” e povestea din spatele poveștilor, o reimaginare psihologizată și ironică a aventurilor celebrului baron. Monologul surprinde încercarea lui Münchausen de dezvrăjire – de recunoaștere a minciunilor și împăcare cu lumea, de confruntare a societății care l-a batjocorit și de reintegrare în ea, prin confesiune sinceră. Confesiunea e, în același timp, o ocazie de reevaluare a relației sale cu realitatea, dar și de regăsire a echilibrului tulburat de incongruența dintre imaginea proprie despre sine și felul în care e perceput de ceilalți.

 

Ovidiu Caiţa, regizorul spectacolului MÜNCHAUSEN, s-a născut la Satu Mare în anul 1976. Literatura, artele vizuale, artele spectacolului şi filosofia i-au conturat o traiectorie incitantă. Jurnalismul a reprezentat pentru el o pistă de pornire. A fost redactor şi director la Radio Transilvania Satu Mare. A studiat regia de teatru la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, avându-l ca profesor pe regizorul Tudor Chirilă. La  Centrul de excelenţă în studiul imaginii al Universităţii Bucureşti şi-a continuat studiile la nivel masteral, alegând ca specializare Teoria şi practica imaginii. În prezent este profesor asociat la catedra de regie a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş şi doctorand în domeniul Teatru şi Artele Spectacolului în cadrul aceleaşi universităţi.

 

Alexa Băcanu, cea care semnează textul spectacolului MÜNCHAUSEN, este autor dramatic, absolventă de Teatrologie la Facultatea de Teatru şi Film din Cluj.

Din 2014 activează ca freelancer în mediul cultural clujean, atât ca autor dramatic, dar și în  comunicare, promovare și organizare, colaborând ocazional cu diferite organizații și în mod constant cu spațiul Reactor de creație și experiment.

Printre cele mai recente proiecte ale Alexei se numără: „Dă-te din soare” (2021, Reactor Cluj), regia Leta Popescu – un spectacol despre decalajele dintre generații din lumea teatrului, „Dac-ar avea gură” (2021, unteatru București), regia Dragoș Alexandru Mușoiu – un musical despre fenomenul de bullying și despre anxietate la adolescenți, „Operațiunea Marte – Fabuloasa aventură a devenirii noastre” (2019, Teatrul Național Craiova), regia Dragoș Alexandru Mușoiu, „Rândul 3, aproape de margine” (2019, Reactor Cluj), în regia Sânzianei Stoican – spectacol produs în cadrul unui proiect despre minorități sexuale în România, „Pisica lui Schrödinger” (2018, unteatru București), regia Alexandru Berceanu – un spectacol despre depresie și anxietate.

MÜNCHAUSEN, de Alexa Băcanu

Regia: Ovidiu Caița

Scenografie și grafică live: Sebastian Rațiu

Video design: Mihai Nistor

Sound design: Nelu Zlei

Cu: Cătălin Ștefan Mîndru

 Premiera spectacolului MÜNCHAUSEN va avea loc pe 26 și 27 martie, la ora 19:00. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.  

Preț bilet: 40 lei

Rezervări bilete: la telefon 0759 048 677 sau pe email la bilete@teatrulmateivisniec.ro 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *