Muncitor ajuns în comă la spital după ce a căzut de la etajul 5 al construcției la care lucra, la Şcheia

În după amiaza zilei de ieri, 09.07.2019, la ora 14.46, polițiștii SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat a căzut de la etajul 5 al unui bloc aflat în construcție în Șcheia.

La fata locului s-a deplasat echipajul SPR 9 Scheia și un inspector de muncă din cadrul ITM Suceava, care au constatat următoarele: În ziua respectivă, în jurul orei 14.40, bărbatul, din comuna Zvoriștea, angajat cu contract de muncă la o societate cu sediul în comuna Șcheia, în timp ce efectua lucrări de construcție, împreună cu un alt coleg, pe planșeul de la etajul 5 al unui bloc din satul Sf. Ilie, într-un moment de neatenţie a sărit pe placa de polistiren ce acoperea golul de vizitare, fără ca acesta să știe că sub plăcile de polistiren au fost demontate panourile existente anterior, căzând în gol până la subsolul blocului, accidentându-se grav.

În urma leziunilor suferite, cel în cauză a început să sângereze și și-a pierdut cunoștința, la fața locului solicitându-se intervenția unui echipaj medical.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava UPU, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, având diagnostic preliminar „traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, fracturi antebraț drept și glezna dreaptă, plagă delabrantă gambă stânga”, medicii hotărând introducerea acestuia într-o stare de comă indusă. De asemenea i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în baza unei ordonanțe, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „Vătămare corporală din culpă”, „Neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „Nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *