Evenimente

Muncitor căzut de la trei metri, cu capul de beton, în timp ce monta un utilaj în parcul de distracţii amplasat în parcarea centrală din Rădăuți

Ieri, 03.07.2019, în jurul orei 10:07, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din Huși, judeţul Vaslui, cu privire la faptul că un alt bărbat, de 32 ani, tot din Huși, jud. Vaslui a căzut de pe o scară în centrul municipiului Rădăuți.

Bărbatul accidentat este angajat ca muncitor necalificat la  o firmă cu sediul în Huși, jud. Vaslui, şi participa ca manipulant la pregătirile pentru montarea unui utilaj în parcul de distracții amplasat în parcarea centrală din Rădăuți. La un moment dat, bărbatul a urcat pe o scară înaltă de 3 metri, s-a dezechilibrat și a căzut pe trotuarul din beton, lovindu-se în zona capului.

Persoana vătămata fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuţi fiind diagnosticat cu „contuzie coloană cervicală, tasare vertebră, TCC”, urmând a fi transportat la Spitalul Județean Suceava pentru  examen de specialitate.

Inspectoratul pentru protecţia muncii din cadrul ITM Suceava a fost anunţat telefonic de producerea evenimentului de către administratorul firmei din municipiul Huși.

Din discuțiile purtate cu administratorul s-a stabilit că bărbatul este angajat la al firmei din Huși, jud. Vaslui, cu contract de muncă, instructajul privind protecţia muncii fiind semnat la zi.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate, şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporala din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *