Muncitor cu degete zdrelite într-o exploatare forestieră la Putna. Patronul firmei la care lucra i-a fost ambulanțier

Un bărbat din Putna și-a zdrelit degetele pe când încerca să lege la troliul unui TAF un arbore tăiat într-o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Putna, operată de către o firmă din localitate.   Potrivit IPJ, la 21.01.2020, ora 10.53, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați cu privire la faptul că în jurul orei 10.50, la Spitalul Județean Suceava a fost adus pentru a primi îngrijiri medicale un bărbat de 35 ani, domiciliat în comuna Putna, cu diagnosticul ,,traumatism police stâng”, leziune suferită ca urmare a unui accident de muncă ce a avut loc în pădure, pe raza comunei Putna.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că bărbatul este angajat cu contract de muncă, ca muncitor (fasonator mecanic) la o firmă din Putna, care are ca obiect de activitate exploatarea forestieră și la care administrator este D.C., domiciliat în comuna Putna.

La 21.01.2020 angajații acestei societăți au executat activități de exploatare a masei lemnoase din partida autorizată nr. 860, situată în pădurea aflată în administrarea Ocolului Silvic Putna-Cantonul Silvic Ștefu, U.P.1-u.a 92, partidă adjudecată prin licitație de firma respectivă.

 

Din cercetări a  rezultat faptul că în jurul orei 08.30, un muncitor al acestei societăți a legat cu cablul de la troliul unui utilaj forestier tip TAF, un trunchi de arbore esență rășinoase doborât la sol, în lungime de cca 12 metri, pentru a fi trolat și ulterior tras din pădure la drumul auto. După ce acest trunchi de arbore a fost legat cu cablul respectiv, muncitorul a încercat să fixeze mai bine cablul și cârligul metalic de la capătul acestui cablu pe trunchiul acelui arbore, împrejurări în care acesta și-a prins degetul mare de la mâna stângă între cablu și trunchiul arborelui, suferind leziuni la degetul respectiv.

După eveniment victima a fost transportată de administratorul societății cu autoturismul personal la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat și a primit primele îngrijiri medicale după care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

S-a luat legătura telefonică cu administratorul D.C., care se afla în municipiul Suceava și i s-a pus în vedere să anunțe evenimentul la I.T.M. Suceava în vederea efectuării de cercetări, acesta declarând verbal faptul că a sesizat deja această instituție.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *