Muncitor fără acte legale la o firmă de exploatare forestieră, lovit de un arbore în cădere, la Paltinu – Vatra Moldoviței

Joi 17 septembrie, pe la orele amiezii, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că un bărbat din comuna Vatra Moldoviței, sat Paltinu, în timp ce se afla în fondul forestier de pe raza satului Paltinu, în zona denumită Păușa, desfășurând activități de exploatare a materialului lemnos, a fost lovit de un arbore, provocându-i leziuni.

S-a stabilit că la data de 17.09.2020, în jurul orelor 09.00, în baza unei înțelegeri verbale cu administratorul unei firme de exploatare a lemnului,  victima și apelantul s-au deplasat pe raza Cantonului Silvic Paltinu, pentru a lua lemne de foc, firma administratî de acesta din urmă având în locul respectiv exploatare forestieră.

În jurul orelor 11.00 bărbatul chemat la muncă a fost lovit de un arbore tăiat care se afla în poziția vertical sprijinit de vârful altor arbori, provocându-i leziuni.

Cu ocazia efectuării de verificări, s-a constatat faptul că acesta nu era angajat al firmei de exploatare a lemnului implicată și se afla pe punctul de lucru al societății, în baza acordului verbal cu administratorul.

Bărbatul rănit a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plagă occipitală, contuzie coloană vertebrală cervicală, fractură piramidă nazală, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru îngrijiri medicale.

Cercetările urmează a fi efectuate de către lucrătorii Postului de Poliție Vatra-Moldoviței, în cauză fiind informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Administratorului firmei i s-a adus la cunoștință că la rândul său, are obligația de a informa Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, „Neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *