Muncitor fără acte legale la PFA din Todirești, accidentat grav pe când ajuta la mutarea unor plăci de marmură în incinta curții unde funcționează agentul economic

Ieri seară polițiștii suceveni au fost informați de către Spitalul Județean despre faptul că un bărbat de 28 ani, din comuna Românești, județul Botoșani, s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a solicitat îngrijiri medicale, ca urmare a unor leziuni suferite în timpul unor activități întreprinse la o societate de prelucrare a pietrei, din Todirești.

Din verificările efectuate a rezultat că la 18.09.2019, în jurul orei 16.30, bărbatul se afla în curtea unui agent economic de tip PFA din satul Soloneț, comuna Todirești, ce are ca obiect de activitate „tăierea, finisarea și fasonarea pietrei” unde îl ajuta pe administratorul I.C., care se afla pe un utilaj tip macara la mutarea unor plăci de marmură aflate în curtea societății.

În timp ce mutau o placă de marmură, din neatenție, bărbatul, care coordona acea placă cu mâinile, a fost prins cu roțile duble din partea dreapta față a utilajului manevrat de către I.C..

După producerea leziunii, rănitul a fost transportat de către soția administratorului P.F.A. la Spitalul Județean Suceava, iar în urma examinării medicale a fost stabilit diagnosticul „fractură antepicior stâng” și „plagă contuză plantară”, cel în cauză rămânând internat la Secția Ortopedie.

Administratorul PFA  I.C.  a confirmat faptul că tânărul din Românești era muncitor la el de puțin timp și intenționa în viitorul apropiat să-i întocmească actele de angajare, în prezent existând doar o convenție verbală între cele două părți.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *