Muncitor forestier cu piciorul strivit de bușteni în pădurea de la Râșca

Miercuri 19.08.2020, în jurul orei 12:00, lucrătorii SPR 1 Vadu Moldovei au fost sesizați prin 112 despre faptul că un angajat al Ocolului Silvic Râșca și-a rupt piciorul în pădure.

Bărbatul de 53 ani, din comuna Râșca, este angajat ca muncitor necalificat în cadrul Ocolului Silvic Râșca iar la data de 19.08.2020, în jurul orei 10:00 se afla pe raza Cantonului Silvic Bolohanu 2, După ce a legat doi bușteni pentru a fi tractați de un utilaj forestier, aceștia s-au răsucit și i-au prins piciorul stâng, provocându-i o  fractură.

 Fratele persoanei vătămate a apelat 112 pentru a solicita intervenția ambulanței, însă nu a mai așteptat sosirea acesteia la fața locului, transportându-l la Spitalul Municipal Fălticeni cu mașina personală. La această unitate i s-a stabilit diagnosticul „fractură oblică în treimea medie, diafiză tibia stângă, dublă fractură în treimea proximală, diafiză peri-laterală stângă” și a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.