Muncitor strivit de un utilaj de două tone care a trecut peste el, la Vatra Dornei

Ieri după amiază, 02.07.2019, la ora 14.56 Poliția municipiului Vatra Dornei a fost  sesizată prin SNUAU 112 de către H.I.A. cu privire la faptul că a avut loc un accident de muncă, în zona stadionului din municipiul Vatra Dornei, în care a fost implicat un angajat al S.C. Androsolution SRL, peste care a trecut un utilaj de șantier.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că B.M., un bărbat vârstă de 62 de ani, din Tîrgu Mureș, lucrează în calitate de dulgher la S.C. Androsolution SRL Târgu Mureș, societatea care a contractat de la sfârșitul lunii iunie a anului curent o lucrare de amenajare a unui teren situat pe raza municipiului. Vatra Dornei, în spatele stadionului de fotbal de pe strada Calea Transilvaniei nr. 1.

În ziua respectivă, în jurul orei 14.50, în timp ce bărbatul desfășura activități specifice în cadrul atribuțiilor de serviciu, s-a aplecat spre blocul de contact al unui utilaj în greutate de 2,2 tone și l-a pornit fără să conștientizeze că acesta era în funcțiune, moment în care utilajul s-a pus în mișcare, trântindu-l la pământ și trecând în diagonală peste corpul acestuia, afectându-i zona pieptului, abdomenului și a  picioarelor.

La fața locului a intervenit imediat apelantul care a observat că victima este conștientă, fapt pentru care a sesizat prin intermediul S.N.U.A.U 112 ambulanța.

În scurt timp victima accidentului a fost preluat de la fața locului de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde în urma îngrijirilor medicale acordate i s-a stabilit diagnosticul:,,politraumatism prin strivire, traumatism hemitorace drept, traumatism abdominal, traumatism coloană vertebrală, traumatism glezna dreaptă, pacientul a fost trimis la Centrul de Primiri Urgenţe a Spitalului Suceava, fiind stabil hemodinamic și respirator.

În cauză  se va proceda la notificarea I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

S-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *