Municipiul Suceava: 46% Ion Lungu, 44% PNL, cifre smulse de jurnaliști de pe buzele primarului în funcție Ion Lungu, rezultate dintr-un sondaj de opinie comandat de PNL

La finalul conferinței de presă săptămânale, primarul municipiului Suceava, liberalul Ion Lungu, potențialul candidat pentru un nou mandat pentru funcția de edil șef al municipiului reședință de județ, la insistențele jurnaliștilor a oferit câteva informații din sondajul pe care PNL Suceava l-a comandat, pentru a afla care este cel mai potrivit candidat pentru funcția de primar al Sucevei, la alegerile locale de la începutul verii acestui an.  Potrivit lui Ion Lungu, acest sondaj a fost realizat de o firmă de profil independentă, din Iași, a fost realizat pe toate străzile orașului, fiind intervievate peste 1100 de persoane.

Întrebările principale au fost legate de posibilii candidați la funcția de primar, fiind oferite celor care au completat chestionarul, nume din interiorul PNL, dar și de la celelalte partide. Pe surse, s-a spus că din PNL au fost propuse și alternative la Ion Lungu, precum Lucian Harșovschi sau chiar Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean.  De la PSD a fost nominalizată Mirela Adomnicăi, fostul prefect al județului, de la USR Teodora Muntean, de la  Pro România Cătălina Vartic.

 Este drept că, de la începerea muncii în teren pentru sondajul de opinie comandat de PNL, Cătălina Vartic și-a declinat intenția de a candida, mai mult, a și demisionat din partidul condus la nivel județean de Ioan Cătălin Nechifor,  parlamentar și fost  președinte al Consiliului Județean Suceava.  Precum se știe, Pro România a anunțat deja un candidat nou la primăria Sucevei în persoana lui Florin Sinescu, fost și el prefect al județului Suceava.

Pe această mare politică locală tot mai agitată de la o zi la alta,   sondajul comandat de PNL îl poziționează pe Ion Lungu, primarul în funcție al municipiului reședință de județ pe primul loc, cu 46% dintre preferințele alegătorilor din municipiul Suceava. Este cu două procente peste intențiile de vot pentru partidul său, PNL, care a obținut 44%  din preferințe, în sondajul finalizat de firma ieșeană.

Dar, cum știm cu toții, treburile politice sunt în mișcare, opțiunile electoratului de asemenea, astăzi, 5 februarie este o zi importantă fiindcă în Parlamentul României se dezbate o moțiune de cenzură.

Hai România!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.