Municipiul Suceava intră în scenariul roșu? Indicele de infectare a depășit azi 3 la mia de locuitori

Surse neoficiale au confirma că astăzi, 27 octombrie, în municipiul Suceava s-a depășit rata de infectare cu noul coronavirus  de 3 persoane la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea municipiului reședință de județ în Scenariul roșu configurat de gestionarii pandemiei de la nivel național. Astăzi, rata de infectare înregistrată în municipiul Suceava a fost de 3,2 la mia de locuitori, fiind raportate 387 cazuri active în ultimele 14 zile. Mâine, 28 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a analiza situația. A fost anunțată de altfel de către Prefectura Suceava, mâine după amiază și o conferință de presă pentru a se detalia acest subiect.

Scenariul roșu va fi introdus în municipiul Suceava dacă și mâine rata de infectare pentru ultimele 14 zile se va menține la peste 3 persoane la mia de locuitori.

Consecința cea mai importantă ar fi că toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Suceava vor închide porțile pentru elevi, aceștia urmând să își continue cursurile doar în sistemul online.

Vor fi închise unitățile de administrație publică precum și sălile de spectacole iar restaurantele și cafenelele unităților cu cazare,  vor putea deservi doar clienții cazați în acestea.   

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *