Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Municipiul Suceava, premiat la Gala Smart City Industry Awards 2024, la Categoria „Digitalizare și Transformare Digitală”

Municipiul Suceava a fost premiat  la Gala Industriei Smart City, ediția a VIII-a – 2024 la categoria digitalizare și transformare digitală, a anunțat primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

El a participat la București la Gala Smart City Industry Awards 2024, unde municipiul Suceava a fost premiat la Categoria „Digitalizare și Transformare Digitală” pentru cele două proiecte de digitalizare implementate, respectiv „Aplicat ” și „GIS Urban”, dar și pentru proiectul de digitalizare care se implementează în școli: „EDU-Educațional”.

”Digitalizarea reprezintă o prioritate pentru primărie. În timpul Galei, orașul Suceava a fost menționat de mai multe ori la capitolul „Smart Energy” pentru transportul electric, încălzirea pe biomasă și reabilitarea iluminatului public. De asemenea, s-a făcut trimitere la selectarea orașului nostru în proiectul „100 orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030” gestionat de Comisia Europeană, unde municipalitatea în parteneriat cu universitatea a depus proiecte în valoare de 400.000.000 euro”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *