Municipiul Suceava, printre cele mai faine orașe din România. Studiu – Barometru al Băncii Mondiale, sintetizat de primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a sintetizat într-o conferință de presă și mai apoi într-o postare pe pagina sa de facebook rezultatele unui Barometru urban, realizat de Banca Mondială privind calitatea vieții în orașele din România. Potrivit acestui studiu, de numita Barometru Urban, municipiul Suceava se află de cele mai multe ori pe podium, la anumite poziții chiar pe primul loc, în orice caz, în topul orașelor monitorizate de Banca Mondială:

Primarul Ion Lungu a arătat că Banca Mondială a publicat un Barometru Urban privind Calitatea Vieții în orașele din România. Municipiul Suceava se află pe poziții onorante la mai mulți indicatori cum ar fi:

-poziția 3, la întrebarea „În ce măsură sunteți mulțumit de proiectele de investiții realizate de către primărie?”, locul 1 si 2 find ocupate de Oradea și Sinaia;

-locul 1, la întrebarea „Cât sunteți de mulțumit de calitatea aerului în orașul dumneavoastră?”

-locul 2, la întrebarea „Cât de mulțumiți sunteți de curățenia din orașul dumneavoastră?”

-locul 1, la întrebarea „În general cât de mulțumiți sunteți în locul în care trăiți?”

-locul 1, la întrebarea “În ce măsură sunteți de acord cu afirmația „în orașul meu este ușor să găsești o locuință bună la un preț rezonabil?”

-locul 1, la întrebarea „În general, cât de mulțumit sunteți de situația financiară a gospodăriei dumneavoastră?”

-locul1, la întrebarea “În ce măsură sunteți de acord cu afirmația „în general te poți baza pe majoritatea oamenilor din orașul în care trăiesc”?

-locul 2, la întrebarea “În ce măsură sunteți de acord cu afirmația „mă simt în siguranță în orașul meu”?

-locul 4, la întrebarea „În general cât de mulțumit sunteți de viața pe care o duceți”?

-locul 5, la întrebarea „În ce măsură sunteți mulțumit de activitatea administrației publice locale în domeniul urbanismului”?

-locul 7, la întrebarea „Cât sunteți mulțumiți de facilitățile culturale, precum săli concerte, teatre, cinematografe”?

-locul 10, la întrebarea „Cât de mulțumiți sunteți de spațiile publice, precum piețele publice”?

-locul 11, la întrebarea „Cât de mulțumiți sunteți de transportul în comun”?.

”Aceste clasări pe locuri onorabile din cele peste 100 de orașe măsurate, arată un singur lucru: că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcție bună, ce ne încurajează să depunem eforturi în continuare pentru creșterea calității vieții in orașul nostru. Anexăm graficele din barometru întocmit de Banca Mondială. Mulțumesc sucevenilor care sprijină proiectele municipalității!”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *