Murdărirea trenului de Putna ar fi opera unor vandali itineranți, nu mai în vârstă de 20 de ani. Un șef de tren a plecat fără succes pe urmele lor, în miez de noapte

Polițiștii de la Serviciul Transporturi Feroviare au oferit mai multe amănunte legate de modul în care s-a petrecut actul de vandalism asupra garniturii AM Desiro, care face traseul între Putna și Suceava, în fiecare zi.

Primele informații legate de faptul că mai mulți indivizi împroașcă cu vopsea automotorul garat  în stația Putna, în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost transmise poliției înainte de miezul nopții, prin 112, de către șeful de tren. El a surprins, pe la ora 23.30 – 24.00, pe partea opusă a stației, persoane care foloseau  butelii de  spray cu vopsea, murdărind vagoanele. După ce a chemat polițiștii prin 112, șeful de tren ar fi plecat în urmărirea indivizilor. A apucat să constate că doi dintre aceștia stăteau de pază iar ceilalți se ocupau de ”pictură”. Când șeful de tren a apărut, toți cei care se ocupau de vandalizarea trenului au luat-o la sănătoasa peste calea ferată spre râul Putna, către pădure. A mai auzit, după un sfert de oră, un zgomot de mașină.

De pe lângă tren au fost recuperate tuburile goale de vospea, constatându-se că este vorba despre vopsea pentru industria auto, foarte greu de înlăturat.

În ceea ce privește suspecții, polițiștii TF suceveni au transmis că există un cerc al acestora numai că, foarte probabil, ar putea proveni dintr-o ”mișcare” mai amplă: tineri între 17 și 20 de ani, nu neapărat din Suceava,  care identifică trenuri aflate în staționare prin gări, le mânjesc cu vopsea greu de dat deoparte, le filmează și după aceea se laudă cu ce au făcut, pe conturi false ale rețelelor de socializare..

Șansa există pentru polițiști: camerele de luat vederi care nu funcționau în gara de la Putna, să fi fost funcționale împrejur, la spațiile comerciale, case, etc, pentru ca indivizii să fie prinși și trași la răspundere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *