Mopan Suceava
ActualitateCultural

”Murim spre a ne naște”, o sculptură monumentală a artistului Ion Mândrescu, amplasată în fața clădirii Teatrului din Suceava

Încă o sculptură monumentală a artistului Ion Mândrescu înfrumusețează, începând de azi, municipiul Suceava.

După magnifica lucrare expusă în fața Muzeului de Științele Naturii – Omul, timpul, spațiul – o nouă lucrare monumentală, sub semnătura maestrului Mândrescu, poate fi admirată de oricine trece prin municipiul Suceava, în fața clădirii Teatrului ”Matei Vișniec”.

Responsabili de minunata inițiativă, Muzeului Național al Bucovinei anunță, prin reprezentanți săi că  demersul cultural are loc în cadrul Programului „Paștele în Bucovina”.

Așadar, o nouă sculptură realizată de maestrul Ion Mândrescu, poate fi văzută de astăzi 18 aprilie 2022, în fața Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava.

Concepută în perioada 2021 – 2022, în atelierul de la Mihoveni, Suceava, lucrarea face parte din seria „Murim spre a ne naște” și reprezintă renașterea, revenirea la viață, izbânda în fața morții.

”Lucrarea marchează prin prezența ei, simbolistica Paștelui și aduce totodată un plus de valoare Municipiului Suceava, atât din punct de vedere arhitectural cât și cultural.

Sculptorul Ion Mândrescu este originar din satul Mihoveni, comuna Șcheia și este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani.

Este prezent permanent cu lucrările sale în galerii din România, Franța, Anglia, Germania, Italia, Israel, SUA, Grecia, Austria și Serbia”, transmit reprezentanții MNB.

În acest an, sculptorul Ion Mândresu a primit titlul de ”Cetățean de Onoare al Județului Suceava”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *