Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung reabilitat la nivel european cu fonduri europene. Gheorghe Flutur, în vizită pe șantier, a vorbit despre dezvoltarea turistică a zonei Câmpulungului, odată cu înființarea Stațiunii turistice Bucovina

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a fost astăzi la Câmpulung Moldovenesc, unde, împreună cu primarul municipiului, Mihăiță Negură, a fost pe șantierul reabilitării clădirii Muzeului Arta Lemnului, investiție cu fonduri europene în valoare de 2,7 milioane de euro, care va fi terminată în toamna acestui an.

”Suntem la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. Eu care am făcut Liceul Silvic la Câmpulung Moldovenesc,  sunt foarte legat de acest oraș dar și de acest muzeu al lemnului. Este singurul din țară, cu peste 50.000 de exponate, care arată civilizația lemnului din Bucovina. Era o clădire rămasă în paragină. Eram președinte la ADR Nord – Est când am făcut toate demersurile pentru a se obține 2,7 milioane de euro, bani europeni. În exterior, fața începe să semene cu acele clădiri de epocă, cu vechea prefectură a Câmpulungului, cu Muzeul de la Suceava.  Înăuntru sunt instalații moderne de iluminat, de climatizare, încălzire, vor fi vitrine și va arăta așa cum trebuie.  Va fi un punct de atracție deosebit pentru Bucovina noastră. Muzeul lemnului va fi un muzeu școală și pentru elevi. Bravo primarului Mihăiță Negură, cu echipa de la Câmpulung că a făcut ceea ce trebuia să fac, treabă de om gospodar. Să aduci Muzeul lemnului în circuitul european și mondial”, a arătat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Mihăiță Negură a mulțumit președintelui Flutur  și a spus că lucrările  se află în graficul stabilit cu constructorul: ”Muzeul Arta Lemnului este un obiectiv turistic care se poate alătura Muzeului Național al Bucovinei din Suceava. Este unicul muzeu cu obiecte din lemn specifice zonei  Bucovinei. Cea mai importantă piesă este acel car care transporta butoaie cu vin de acum 600 de ani. Este foarte bine conservat. Sunt foarte mulțumit de lucrările pe care constructorul le-a executat conform proiectului. Acest proiect se datorează și aportului președintelui Gheorghe Flutur, în cele două mandate în fruntea Consiliului Județean.

Modernizăm și clădirea Primăriei, împreună cu agenții economici care dețin spații la parter. În această toamnă vă invit să veniți să vedeți cum arată această investiție finalizată dar și alte investiții de reabilitare a clădirilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc.  

În Câmpulung avem șantiere peste tot. Este un lucru îmbucurător. Nici în perioada stării de urgență nu am oprit funcționarea șantierelor. Sunt sigur că și în mandatul viitor câmpulungenii vor fi alături de mine ca primar și de domnul Gheorghe Flutur  ca președinte al Consiliului Județean”.  

Gheorghe Flutur a mai arătat că  se luptă în perioada asta pentru programe europene pentru refacerea fațadelor clădirilor vechi. ”Mihăiță Negură este un exemplu. S-a apucat să recondiționeze vechea clădire a prefecturii. Iată cum începe să arate centrul orașului Câmpulung: un burg  austriac, cu arhitectură superbă.  Dar trebuie să continuăm pe bani europeni. Închipuiți-vă cât de frumos va arăta orașul când toate aceste clădiri vor fi puse în valoare. În al doilea rând trebuie să pornim lucrările și la blocurile noi. Din păcate nu arată foarte bine fațadele. Guvernul să aloce bani pentru  anvelopări la o schemă care să poată fi suportată și de cetățeni.   În al treilea rând, cred că proiectul de suflet pentru Câmpulung va fi stațiunea turistică Bucovina. Mihăiță Negură cu orașul Câmpulung, Vatra Dornei și Gura Humorului s-au înfrățit și eu le spun câmpulungenilor: dorim să facem o singură stațiune turistică Bucovina, să introducem tren care să circule din două în două ore în această stațiune,  pe ruta Suceava – Vatra Dornei, dacă este nevoie și mai des. Să lași mașina undeva și să te plimbi cu trenul, să te dai jos în care stațiune vrei. Să ai tichete de vacanță și să îți petreci vacanța fie vara, fie iarna, iar aici primarii construiesc atracții pentru turiști. Muzeul Lemnului este   una dintre atracții. Mihăiță Negură pregătește multe alte surprize. Platou Munților Rarău, pârtia de schi cu destinații și pe timp de vară, atât de frumoasa zonă a Câmpulungului cu gastronomie superbă, pensiuni, trebuie să înflorească. Așa cum Tabăra de la Bucșoaia va deveni un loc unde părinții să vină să-și lase copiii pentru ca ei să stea în stațiune iar copiii să ia lecții de echitație sau de înot, așa va fi și Câmpulungul. Aveți încrede că aceste lucruri se vor face. Dar trebuie să fim uniți!”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *