”Muzeul Bucovinei” devine de azi, ”Muzeul Național al Bucovinei”

Ministerul Culturii a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că Muzeul Bucovinei din Suceava devine începând cu data de 4 februarie 2020, în mod oficial, Muzeul Național al Bucovinei, fiinb aprobată în  ședința de Guvern de astăzi  hotărârea de schimbare a denumirii.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Ministerul Culturii,  demersul inițiat de Consiliul Județean Suceava și susținut de către Ministerul Culturii reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, titulatură acordată prin Hotărârea de Guvern nr. 611 din 21 august 2019.

Succesul pentru obținerea statutului și denumirii de Muzeu Național se datorează, în primul rând, echipei manageriale a Muzeului Bucovinei și a parteneriatului puternic cu instituția Consiliului Județean, reprezentată de domnul președinte Gheorghe Flutur.

„Eforturile Muzeului Național al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național. Garantez pe această cale că voi fi un susținător permanent al Muzeului Național al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele și programele muzeale pe care le onorează cu mare responsabilitate față de bucovineni și față de români”,  a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *