Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/02/Muzeul-Bucovinei-2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Muzeul Bucovinei magnet pentru copii şi adulţi. Peste 1700 de vizitatori la expoziţia „Jucăriile din pod” şi sute de participanţi la activităţile educaţionale

Aşa cum a obişnuit publicul în ultimi ani, Muzeul Bucovinei aduce în faţa publicului expoziţii temporare pe diferite teme, care mai de care mai atractive şi mai frumoase, de la viaţa regilor României la jucăriile perioadei 1925-1980, de la timbre la benzi desenate. Şi tot aşa cum a obişnuit publicul, îndeosebi după lucrările de consolidare, restaurare precum  şi amenajările expoziţionale de la Cetatea de Scaun şi de la Muzeul de Istorie, muzeul oferă anual o diversificată paletă de activităţi educaţionale.

Anul 2019 debutând cu ”Lecţia de 10” de la Cetatea de Scaun a Sucevei –  cu 10 teme atractive despre istoria Moldovei în general şi a Sucevei în special – unde domnitori, domniţe, cetăţi, atacuri, arme medievale, bătălii   aşteaptă vizitatorii să fie  descoperite  prin joc şi informare.

Tot la capitolul educaţie muzeală vorbim despre „Atelierul de caligrafie – Istoria scrierii şi a instrumentelor de scris” care, începând cu data de 4 februarie a.c., a atras sute de copii dornici să încerce scrisul cu pana, cu tocul, pe pergament sau carton, să afle cum se scriau frumoasele documente medievale pe care le pot vedea în colecţiile muzeului.

O altă atracţie pentru publicul larg o reprezintă sistemul de realitate virtuală, lansat la sfârşitul lunii decembrie 2018, care permite vizitatorului să călătorească în timp, cu caleaşca, prin Suceava anilor 1900. Specialiştii muzeului te întâmpină cu zâmbete şi ochelari virtuali, şi cât ai clipi te trezeşti într-o caleaşcă care te plimbă pe străzile Sucevei la 1900, printre clădirile şi  personajele acelor vremuri.

Alături de lumea virtuală se află o expoziţie cu minunata lume a benzilor desenate şi a desenelor pentru copii, realizată în colaborare cu Centrul Ceh din Bucureşti.

Şi pentru că povestea la muzeu nu se termină niciodată, în Podul muzeului vizitatorii pot admira peste 1600 de jucării, o colecţie care reprezintă anii 1925 – 1980, în cadrul expoziţiei „JUCĂRIILE din galeria POD”. Faptul că această expoziţie are un mare succes la public îl demonstrează podul arhiplin de copiii veniţi „cu clasa”, copiii însoţiţi de părinţi, bunici sau alte rude, adulţii nostalgici, care de la deschiderea expoziţiei din data de 29 ianuarie a.c. , au venit în număr impresionant, nu mai puţin de 1731 de vizitatori până în prezent. Iar impresiile şi trăirile publicului de toate vârstele în faţa jucăriilor din expoziţiei sunt pe măsura reprezentaţiei: „Un remember, o incursiune în propria copilărie, bucuria trecutului…; Jucăriile sunt cam ciudate pentru generaţia mea dar mă bucur că le-a adus părinţilor amintiri frumoase…;  E ingenios să aşezi jucăriile pe grinzi, în pod…; Incredibil cum această ocazia mi-a stârnit amintiri îngropate şi uitate undeva…; A fost extraordinar, Mihnea 5 ani!”.

Şi nu în ultimul rând, amintim de sâmbetele în care Muzeul Bucovinei aşteaptă publicul cu teatru de păpuşi.

Expoziţii permanente, expoziţii temporare, concerte, activităţi de educaţie muzeală, teatru de păpuşi, informare, relaxare şi recreere la Muzeul de Istorie, la care adăugăm frumuseţea vizitelor  care pot fi făcute în locuri deosebite precum Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc, atracţia Muzeului de Ştiinţele Naturii, frumuseţea, ineditul, misterul şi nostalgia caselor memoriale Simion Florea Marian, Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiş, Eusebiu Camilar şi a caselor muzeu Bilca şi Solca. Sau, mai pe scurt, vizitaţi Muzeul Bucovinei!

Date despre activităţi, programele de vizitare şi taxele de intrare pe: www.muzeulbucovinei.ro, facebook – Muzeul Bucovinei, instagram – muzeulbucovineioficial.

Please follow and like us:

6 comentarii la „Muzeul Bucovinei magnet pentru copii şi adulţi. Peste 1700 de vizitatori la expoziţia „Jucăriile din pod” şi sute de participanţi la activităţile educaţionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *