Muzeul Bucovinei te provoacă la lectură. „Să descoperim istoria împreună!” – TE PROVOC SĂ CITIM!, proiect educațional desfășurat la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiștii Serviciului Cetatea de Scaun, derulează pe parcursul anului 2019 proiectul educațional „Să descoperim istoria împreună!”, accentuând astfel ideea potrivit căreia cititul este fundamental în societatea actuală.

Proiectul se desfășoară în contextul „Anului cărții”, așa cum a fost declarat anul 2019, propunându-se astfel încurajarea lecturii. ”Cititul reprezintă o latură incredibil de importantă pentru dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor, ajută la construirea vocabularului, crește încrederea în sine. Copiii care citesc mult își folosesc imaginația, se identifică cu personajele din povești deschizându-li-se astfel căi de acces spre noi orizonturi”, subliniază organizatorii, precizând că scopul proiectului este cel de a diversifica oferta culturală prin activități care să sporească atracția muzeului asupra copiilor și a cadrelor didactice. 

”Abilitatea de a citi rapid, fluent necesită timp, efort și exercițiu. Acest proiect contribuie la transformarea lecturii într-o activitate distractivă, interactivă, recompensatorie. În incinta Casei Custodelui va fi organizat un club de lectură, unde se încurajează comunicarea, interacțiunea, libera exprimare. Copiii înscriși în acest proiect vor avea la dispoziție diferite cărți de istorie cu ajutorul cărora se pot documenta. Elevii participanți, coordonați de un muzeograf, vor citi împreună o carte sau fragmente dintr-o carte, pe care, apoi le o vor dezbate. Lectura va fi completată de o serie de jocuri și activități, care îi vor stimula pe elevi și le va accentua informațiile primite. Ne dorim ca elevii care au venit o data să revină, recompensându-i astfel pe cei mai silitori cititori”, au transmis reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Informații suplimentare și înscrieri:  0784 275 644 sau de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *