Muzeul de Artă de la Suceava ar putea fi realizat cu parteneri norvegieni după ce ucrainenii nu au votat proiectul de colaborare propus

Proiectul bugetului județean pentru anul 2019 a fost votat azi unanim de cei 36 de consilieri județeni. Aleșii județeni ai PNL, aflați în majoritate și cei ai PSD, nu au găsit puncte de vedere divergente în abordare. Un punct care a necesitat mai multă analiză a fost prezentat de președintele CJ, Gheorghe Flutur.

A fost anunțat, cu ceva luni în urmă, înființarea unui Muzeu de Artă al Bucovinei, în spațiul ce urma a fi preluat de la Arhivele Statului, lucru care s-a și făcut fiind vorba despre spațiiv ce fac parte din aceeași clădire emblematică pentru Suceava – Clădirea Muzeului de Istorie.

Proiectul ar fi trebuit să se dezvolte, nu neapărat ca finanțare ci mai degrabă ca confirmare a intenției, împreună cu Muzeul de Artă de la Cernăuți. Această intenție nu s-a putut pune în practică pentru că autoritățile ucrainene nu au fost de acord, refuzând în consiliul regional asocierea cu Consiliul Județean Suceava.

S-a identificat astfel o nouă oportunitate, care a fost prezentată de către vicepreședintele CJ Suceava  Viorel Seredenciuc ca fiind cea mai potrivită, pentru a nu se pierde oportunitatea de a se înființa un muzeu de artă la Suceava și cea mai bună soluție a fost asocierea cu parteneri norvegieni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *