Mopan Suceava
Actualitate

Muzeul de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina – deschidere oficială pe 23 mai 2024, ora 13

Muzeul Național al Bucovinei anunță deschiderea pentru public a Muzeului de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului Evreilor din Bucovina. Evenimentul inaugural oficial va avea loc în ziua de joi, 23 mai 2024, la ora 13.

Muzeul Național al Bucovinei, cel mai mare operator cultural din județul Suceava și, totodată, unul dintre cei mai importanți și reprezentativi din România care, între alte obiective, gestionează și un muzeu în orașul Siret, imobil care a fost restaurat prin proiectul Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne, într-un parteneriat al Consiliului Județean Suceava cu Primăria orașului Siret, finanțare POR, axa 13.1.

S-a reușit astfel redarea în circuitul public a unui muzeu inedit, care, alături de cele opt săli ce constituie expoziția permanentă (Zorii istoriei la Siret; Siretul, capitală a Moldovei; Siretul în perioada modernă; Siretul în sec. XIX. Un interior orășenesc; Personalități siretene; Holocaustul din Bucovina; Siretul în cartografia austriacă. Piese celebre descoperite în zona Siretului; Plecarea evreilor din România – o pagină uitată), să cuprindă și un Memorial al Holocaustului Evreilor din Bucovina, primul de acest fel pentru o provincie istorică românească. Menționăm că Memorialul a putut fi realizat cu generosul sprijin acordat Muzeului Național al Bucovinei de către Yad Vashem The World Holocaust Remembrance Center, the Central Database of Shoah Victims’ Names și, de asemenea, de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *