Muzeul Național al Bucovinei se întrece în expoziții PREȚIOASE. ”Malachitul – piatra țarilor” adus în fața publicului la Muzeul de Științele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei aduce în fața publicului o nouă expoziție temporară dedicată frumosului! După ”Aurul împăraților chinezi…”, care poate fi admirat la Muzeul de Istorie, ”Malachitul – piatra țarilor” vine ca un balsam pentru suflete, invitând lumea să evadeze din cotidianul atât de pandemizat.

De data aceasta, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava, începând de marți, 3 noiembrie 2020, puteți admira superbe eșantioane brute de malachit, în cadrul expoziției temporare MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR.

Intrarea la expoziție este liberă!

Expoziția este accesibilă publicului în perioada 03 noiembrie 2020 – 03 februarie 2021.

Iată cum își prezintă organizatorii minunatul eveniment:

”Veți avea ocazia să faceți o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale – MALACHITUL.

Vizitatorii vor putea admira eşantioane brute de malachit din patrimoniul muzeului, fragmente de malachit natural și de sinteză, șlefuite pentru a scoate în evidență frumusețea structurii acestui mineral, alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral, folosindu-l pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile unor mari și importante muzee.

Grecii și egiptenii antici au apreciat, de asemenea, această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională. Malachitul a fost folosit pentru decorarea clădirilor, confecționarea de talismane și podoabe. Și pulberea din acest mineral a fost folosită de sexul frumos ca fard de ochi.

În Rusia, în secolele XVII-XVIII, în Urali, au fost găsite depozite mari de mineral, după care piatra de malachit a început să fie folosită în diverse tehnologii și activități științifice devenind o piatră foarte populară, prin urmare, oamenii nobili și persoanele regale și-au ornat camerele și birourile din palate cu aceasta.

Mai multe informații, atât științifice cât și mituri și legende vă invităm să aflați vizitând expoziția noastră”.

Programul de vizitare este de marți până duminica între orele 09 – 17 .

Intrarea este liberă, iar condițiile de vizitare sigure!

”Într-o perioadă apăsător pandemică, muzeele ne fac bine, bucurând mintea și sufletul.

Vă așteptăm cu drag!”, transmit reprezentanții muzeului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *