Nașul violent din Putna a fost reținut pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat în torace finul, la beție

În urma consultării cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, acesta a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „lovire sau alte violențe” în infracțiunea de „tentativă de omor”  pe numele lui Dănuț – Petru L., de 48 de ani, din comuna Putna, acesta fiind acuzat că și-a înjunghiat finul, un minor de 16 ani.

Petru-Dănuț L. a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ocazie cu care acesta a dispus măsura reținerii suspectului Lucaci Petru-Dănuț pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2021 acesta să fie prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.                                 

Reamintim că la 11.02.2021, orele 02.25, patrula din cadrul SPR 4 Gălănești a fost sesizată prin intermediul 112, de către o persoană din Putna, cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat de către nașul său.

În baza sesizării, echipajul de poliție s-a deplasat la locul indicat de către apelant, iar din primele verificări a reieșit faptul că victima. A.I.  de 17 ani și G.C.-M., ambii din comuna Putna, se aflau la domiciliul lui Petru-Dănuț L., de 48 ani, și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, acesta din urmă, fiind într-o stare avansată de ebrietate, a sesizat că i-ar lipsi o sumă de bani, iar atunci s-a iscat un conflict spontan între el și finul său, A.I., în urma căruia, Petru-Dănuț L. a scos din buzunar un briceag cu care l-a tăiat pe băiat, provocându-i o plagă de circa 2-3 centimetri în zona toracelui. Pentru a nu degenera conflictul, numiții A.I. și G.C. – M. au părăsit imobilul agresorului,  deplasându-se spre locuința persoanei vătămate, unde au apelat la  112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de poliție.

Minorul rănit a fost preluat de un echipaj SAJ Rădăuți, care i-a acordat îngrijirile medicale și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în stare stabilă hemo-dinamic, urmând a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Ca diagnostic preliminar s-a stabilit plagă înjunghiată zonă torace.

Din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că numitul Lucaci Petru-Dănuț se afla într-o stare avansată de ebrietate atunci când a săvârșit fapta.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *