NE VEDEM DE LA MUZEU! – ZOOM pe Muzeul de Istorie din Suceava. Proiect de educație muzeală al Muzeului Național al Bucovinei, invitație pentru elevi la tururi ghidate și lecții de muzeu interactive on-line

Muzeul Național al Bucovinei vine în întâmpinarea dorinței elevilor de a vizita, în grup, împreună cu toată clasa, expozițiile permanente ale Muzeului de Istorie, propunând tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicației Zoom, prezentând istoria de la ea de acasă, transmit reprezentanții instituției muzeale.

Proiectul de educație muzeală „NE VEDEM DE LA MUZEU!”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, a fost conceput pentru a suplini, până când timpurile ne vor lăsa să ne vedem în grupuri, dorința elevilor de a „vizita” muzeele, împreună cu toți colegii de clasă, de a diversifica informațiile istorice predate în clasă dar și de a oferi o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie ori de dirigenție, îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informațiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, din școală cu muzeul.

”Dragi elevi și cadre didactice, dacă timpurile nu ne permit, deocamdată, să ne întâlnim la vizite sau ore de muzeu, aducem muzeul în clasele voastre!

CE FACEM?

„NE VEDEM DE LA MUZEU!” este unul dintre proiectele de educație muzeală care se adresează tuturor elevilor interesați de o altfel de vizită la muzeu. Coordonați și ghidați de specialiștii muzeului, prietenii noștri „vizitatori” vor poposi, pe rând, în sălile muzeului, expoziția de bază a Muzeului de Istorie desfășurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, datând din Paleoliticul Inferior, până la Revoluţia de la 1989. Cea mai mare parte a expoziției se datorează descoperirilor arheologice, începând de la sala 1 și până la sala 15 inclusiv. Arheologii noștri au pus în valoare evenimente petrecute de-a lungul istoriei în această parte de țară cu ajutorul celor mai spectaculoase obiecte descoperite, unde fiecare în parte poate spune o poveste: obiecte de podoabă, arme, monede, vase, textile arheologice etc.

Împreună vom afla istorii mai puțin știute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepționale, vom vorbi despre istoria SUCEVEI în special, trecând prin diferite perioade, de la ISTORIE VECHE – Arheologie,  Precucuteni, artă și spiritualitate, Civilizația cucuteniană, Epoca bronzului și începutul epocii fierului, la EVUL MEDIU – Suceava medievală, Mode și veșminte în Moldova medievală, ajungând la ISTORIE MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ – Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învățământul și cultura în Bucovina, Etnii și meserii în Bucovina, Instaurarea regimului comunist, Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire și cu voievodul Ștefan cel Mare în  Sala Sfatului Domnesc.

CUM PUTEȚI PARTICIPA?

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul de Istorie, începând de astăzi, 15 martie 2021, se pot programa la numerele de telefon: 0230-216439, interior 116,  0747 415751 sau pe adresa noastră de email marketing@muzeulbucovinei.ro. Un specialist va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectul nostru, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.

Așteptăm, cu drag, să ne vedem de la muzeu”, transmit organizatorii.

 

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *