Nici o soluție pentru sucevenii care vor să iasă din zona carantinată pentru lucrul pământului ori ajutatul rudelor în dificultate. Primarul Ion Lungu recomandă ca muncile agricole să fie amânate pentru după 1 mai

Primarul Ion Lungu a declarat astăzi că foarte mulți suceveni se adresează primăriei la numărul direct 0230.210.678 care cer lămuriri privind posibilitatea de a ieși din municipiul Suceava, aflat în carantină, pentru a ajunge la rudele lor aflate în dificultate din afara orașului ori pentru a-și lucra pământul. Ion Lungu nu a putut să le ofere soluții pentru simplul motiv că Ordonanța militară nr.6, care a instituit carantina în municipiul Suceava și în localitățile din jur, nu cuprinde prevederi în acest sens.

”Mă contactează foarte mulți oameni pe tema posibilității de a ieși din municipiul Suceava. Unii au persoane în vârstă în localitățile din jurul Sucevei. Alții au pământ de lucrat. Este Ordonanța Militară nr. 6 care stabilește aceste lucruri, primarul nu are atribuții în acest sens. Noi aducem aceste probleme în discuția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Lucrurile foarte clare: nu se poate ieși din oraș decât în condițiile stipulate în Ordonanța Militară nr. 6 – cei care merg la serviciu și cei care au activități economice, care aprovizionează cu marfă și cu cele necesare pentru oraș. Pentru cei care au pământ nu sunt prevederi în ordonanță. Cred că nu este nici o crimă dacă pământul se va lucra după data de 1 mai. Ne rugăm la Dumnezeu să fim sănătoși și să scăpăm cu bine din această epidemie”, a spus Ion Lungu.

Pe de altă parte, el a mulțumit sucevenilor pentru disciplina de care au dat dovadă în prima săptămână de carantină, arătând că  între timp s-a dat și hotărârea Consiliului Județean pentru Situații de Urgență care a fost aplicată în municipiu privind acoperirea obligatorie a nasului și a gurii. ”Depinde de fiecare în parte ce vom face în perioada următoare, să trecem cât mai repede și cât mai bine peste această epidemie. Trebuie să fim cu toții responsabili. Din păcate, vedem că cifrele nu ne ajută. Nu trebuie să ne facem iluzii că vine Săptămâna Mare ori vin Sărbătorile Pascale și se vor relaxa aceste măsuri. Și la Suceava, ca peste tot în țară va fi un vârf al epidemiei, prognozat în următoarele două – trei săptămâni. În nici un caz nu trebuie să ne relaxăm, această lună este sacrificată, mi-aș dori ca la sfârșitul lunii aprilie începutul lunii mai ca lucrurile să intre cât de cât în normalitate din acest punct de vedere. Vă rog în continuare să aveți răbdare pentru că o faceți în primul rând pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră!”, a mai transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other