NICIUN OFERTANT PENTRU REABILITAREA STAȚIILOR CFR PE RUTA RĂDĂUȚI-PUTNA. SNCFR DĂ ASIGURĂRI CĂ PE 15 AUGUST TRENURILE VOR CIRCULA

Până astăzi, 10 iulie 2018, nu s-a înscris niciun ofertant la licitația de reabilitare a stațiilor de cale ferată de pe traseul Dornești – Putna, pentru care s-au dat asigurări că va fi reluată, după 6 ani de întrerupere, circulația trenurilor de călători. Dacă nu se va înscrie niciun ofertant până mâine, procedura va fi reluată.

Responsabili din conducerea Regionalei CFR Iași au reînnoit în schimb asigurarea că pe data de 15 august 2018, va circula tren de persoane către Putna. Vegetația a fost înlăturată, se lucrează la toate celelalte aspecte privind siguranța circulației pe traseul feroviar, care vor fi asigurate 100%, au dat asigurări persoanele chestionate, care s-au ferit, pe de altă parte să ofere mai multe detalii, temându-se că aceste eforturi ale Companiei Naționale de Căi Ferate vor putea fi confiscate politic, într-un fel sau altul.

Nouă ne rămâne să urmărim evoluția lucrărilor de reabilitare a căii ferate de pe traseul Dornești – Putna, care trece, precum se știe, prin municipiul Rădăuți, Horodnic, Gălănești, Vicovu de Jos, Vicovul de Sus, Bivolărie, Gura Putnei cu ultimă stație Putna, cei din conducerea Regionalei lăsând să se înțeleagă că trenurile vor circula spre Putna chiar și în condițiile în care vechile stații CFR nu vor fi în totalitate reabilitate. Mai ales că se prefigurează înființarea de stații noi, acolo unde vor putea fi preluați călătorii în cel mai avantajos mod.

Reluarea circulației feroviare, după șase ani de întrerupere pe traseul Suceava – Dornești – Rădăuți – Putna este cu atât mai de actualitate cu cât de curând, podul rutier peste râul Suceava de la Milișăuți, de pe DN2H, a fost avariat de viituri, circulația pe această șosea națională ce face legătura directă cu municipiul Rădăuți și cu localitățile din amonte, inclusiv Putna, fiind întreruptă pentru o lungă perioadă.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *