Nicolae Chiriac, primarul liberal al orașului Broșteni a rămas definitiv fără funcție

Nicolae Chiriac, primarul PNL al orașului Broșteni a rămas definitiv fără funcție. Chiriac a fost depistat de Agenția Națională de Integritate că pe vremea când era consilier local  și viceprimar al orașului,a votat o hotărâre de consiliu local prin care s-au atribuit suprafețe de pășune la o asociație denumită ”Ciobănașul” la care dânsul era președinte.

Instituția Prefectului – Județul Suceava a anunțat astăzi că prin hotărârea nr. 464 din 28.05.2019, pronunțată de Curtea de Apel Suceava în soluționarea dosarului nr. 545/86/2019, s-a admis recursul declarat de Instituția Prefectului – Județul Suceava, a fost casată  Sentința nr. 269 din 01.04.2019 și, în rejudecare, s-a respins cererea de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 130/23.05.2018, formulată de Nicolae Chiriac, primar al orașului Broșteni.

”Astfel, își produce efectele depline Ordinul Prefectului nr. 130/23.05.2018, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului domnului Chiriac Nicolae, primar al orașului Broșteni, judeţul Suceava, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictelor de interese, conform Raportului de evaluare nr. 48060/G/II/02.12.2014, rămas definitiv prin Decizia nr. 391 din 06.02.2018 pronunțată de ICCJ. 

De asemenea, este suspendată de drept Hotărârea consiliului local al orașului Broșteni nr. 16 din 11.04.2019 prin care s-a constatat încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a calității de viceprimar al orașului Broșteni ca urmare a demisiei acestuia, pe baza  atacării de către Prefect a actului administrativ în fața instanței judecătorești competente, pentru motive de nelegalitate (dosar nr. 1245/86/2019).

În perioada în care mandatul primarului este încetat,  atribuțiile acestuia vor fi îndeplinite de viceprimarul orașului Broșteni, jud. Suceava, conform dispozițiilor cuprinse în art. 3 al actului administrativ”, se arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava.

Nicolae Chiriac a fost repus în funcție printr-o decizie a Tribunalului Suceava, la începutul lunii aprilie a acestui an după ce anterior acesta pierduse un proces cu Agenția Națională de Integritate. S-a stabilit că el a fost în conflict de interese fiindcă acum aproape un deceniu, „în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deținea calitatea de membru și președinte)”. Nicolae Chiriac a fost ales în iunie 2016 pentru un al doilea mandat de patru ani, a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 17 iunie 2009 – 13 iunie 2011, dar şi calitatea de consilier local în mandatul 2008 – 2012.

Foto: Jupânu. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *