Nicolae Turtureanu, fostul director al CFCH, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava

La inițiativa primarului municipiului Suceava Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi, în ședința de joi, 27 iunie a.c., aleșii locali sunt chemați să voteze pentru acordarea titlului de ”Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava doctorului inginer Nicolae Gheorghe Turtureanu.

Născut în data de 18 martie 1930 în localitatea Pătrăuți, Nicolae Turtureanu a urmat clasele primare în satul natal după care Liceul ”Ștefan cel Mare” din Suceava. În anul 1955 a absolvit Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Institutului Politehnici Iași. S-a afirmat și remarcat în calitate de inginer, șef de secție, inginer șef și director la Fabrica de Hârtie și Celuloză ”Letea” din Bacău în perioada 1955 – 1963 apoi ca director general în Ministerul Industriei Petrolului și Chimiei, coordonând Departamentul de Celuloză și Hârtie (1963 – 1970).

Din anul 1970 și până în 1994 a fost directorul Combinatului de Celuloză, Hârtie și Fibre Artificiale din Suceava, una dintre cele mai mari unități de acest gen din țară. A lucrat și după pensionare în activitatea de cercetare, fiind un specialist cu mare experiență în domeniu. Este autor a mai multor lucrări de specialitate dar și a unor volume de beletristică. (foto: Povestea Vorbei, Televiziunea Intermedia)

Please follow and like us:

One thought on “Nicolae Turtureanu, fostul director al CFCH, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Suceava

  • 22 iunie 2019 la 10:02
    Permalink

    Toate pilele lui Lungu le face pe spatele cetatenilor,, cetateni de onoare,,. Turtureanu a adus IFA in Suceava cel mai toxic.. La vremea aceea ceea ce refuzase toate județele.!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *