Mopan Suceava
AdministratieCultural

Niculai Barbă: „Pe urmele geniilor”, Ciprian Porumbescu – George Enescu, nouă rută cultural turistică promovată de Consiliul Județean Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că la Târgul de Turism al României Romexpo, 23-26 februarie 2023, a promovat noua rută cultural-turistică „Pe urmele geniilor”, Ciprian Porumbescu – George Enescu,  urmând să fie organizate evenimente în cadrul Anului Ciprian Porumbescu.

Niculai Barbă a arătat că  noua rută cultural-turistică promovează obiective care au legătură cu viața și opera marilor compozitori Ciprian Porumbescu și George Enescu. Ruta face legătura între Stupca, actuala localitate Ciprian Porumbescu, locul unde îl regăsim pe Ciprian Porumbescu, cu Muzeul Memorial și Casa Memorială și Liveni, localitatea lui George Enescu.

”Am discutat cu cei de la Botoșani și am convenit să promovăm ruta cultural-turistică la un târg de turism, în Anul Ciprian Porumbescu. Vom continua promovarea și la alte târguri sau evenimente de profil.

În perioada următoare vor fi promovate mai multe obiective turistice din cele două județe care vor fi incluse în această rută cultural-turistică. Avem în vedere obiectivele din Stupca și cele de la Liveni, dar nu numai. Vrem să includem și o serie de obiective turistice din județele Suceava și Botoșani cum ar fi Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou Suceava cu Biserica Sfântul Gheorghe, monument UNESCO, iar în județul Botoșani avem centrul istoric din Botoșani, Casa Ventura, Memorialul Ipotești, cu Casa Memorială Mihai Eminescu, Muzeul Memorial George Enescu de la Dorohoi. Acestea se vor adăuga caselor memoriale ale compozitorului de la Liveni și Mihăileni.

Împreună cu vecinii noștri din județul Botoșani vom dezvolta mai multe evenimente culturale și turistice, evenimente care se încadrează în programul Anului Ciprian Porumbescu”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *