Niculai Barbă, vicepreședinte CJ: Se fac pregătiri pentru creșterea capacității de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă a declarat că se fac pregătiri pentru creșterea  capacității de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Județean Suceava în contextul dezvoltării turismului montan în județul Suceava.

”Astfel, în ședința de astăzi a deliberativului județean vom propune aprobarea suplimentării Statului de funcții a Serviciului Public Județean SALVAMONT Suceava cu 2 posturi de salvator montan.

Vom putea crea două echipe de salvatori montani angajați cu normă întreagă pentru a putea asigura activitatea de salvare și prevenire a accidentelor în zona montană la nivelul județului Suceava.

De asemenea, ne propunem sa creăm în cadrul Salvamont Suceava un dispecerat județean care să preia apelurile prin 112 în cazul persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană sau în zonele cu grad de dificultate ridicat”, a declarat vicepreședintele Niculai Barbă.

Serviciul Public SALVAMONT Suceava întreține un număr de 56 trasee turistice montane omologate care însumează peste 600 km, 165 trasee de escaladă în Masivul Rarău și peste 200 km traseu de cicloturism.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *