Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava: Se va diversifica și dinamiza activitatea Centrului Cultural Bucovina în pregătirea marilor evenimente de anul viitor

Vicepreședinte Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a arătat astăzi că,  chiar în debutul toamnei se va diversifica și dinamiza activitatea Centrului Cultural Bucovina și vor fi pregătite marile evenimente de anul viitor.

”În timp, cred că ar fi oportun să abordăm noi genuri muzicale în cadrul Centrului Cultural Bucovina, cum ar fi muzica clasică.

Un prim pas pe care îl facem este realizarea și prezentarea publicului a unei game largi de genuri muzicale, într-o abordare inedită. Vom prezenta adevărate ateliere muzicale cu și pentru public, organizate și prezentate de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina (CCB).

 Venim în întâmpinarea publicului cu diferite genuri muzicale. Vom începe cu ateliere de muzică clasică. Ne propunem să deschidem seria acestor ateliere din data de 19 septembrie.

Primul eveniment va fi organizat în sala de spectacole de la Teatrul Municipal, iar atelierele vor include recitaluri la pian și vioară, interpreții vor face și câte o introducere pentru fiecare piesă interpretată.

Astfel, ei vor prezenta detalii despre perioada din viața compozitorului în care a fost scrisă lucrarea, perioada muzicală în care se încadrează, scopul cu care a compus-o și despre firul epic al lucrării, acolo unde este cazul.

Evenimentele muzicale vor continua cu alte ateliere la care vor participa instrumentiști din cadrul CCB, dar și invitați, suceveni care performează în orchestre din țară și străinătate.

Ne dorim să oferim sucevenilor și acest gen de muzică. Dacă va fi public, și eu cred ca există acest public, ne gândim să oferim periodic recitaluri, spectacole.

 Amintim că CJ Suceava urmează să organizeze anul viitor și prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”.

După o perioadă în care se va analiza impactul evenimentelor muzicale organizate se va putea construi un cadru adecvat pentru înființarea unui grup sau chiar a unei instituții culturale de profil. După reorganizarea Școlii Populare de Artă, urmează să pregătim și alte decizii cu privire la Centrul Cultural Bucovina.

Vom continua să diversificăm și să dinamizăm activitatea instituției și, pentru că ne propunem ca în anul viitor să fim parteneri în cât mai multe evenimente, voi propune să avem o serie de întâlniri pe acest domeniu.”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.