Nimeni nu vrea să reabiliteze energetic Primăria Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că nici un ofertant nu s-a înscris la licitația organizată de primăria municipiului reședință de județ pentru reabilitarea energetică a clădirii în care aceasta funcționează.
Ca atare, licitația va fi reluată în procedură de urgență, următorul termen fiind stabilit pentru data de 31 octombrie a.c.
Precum se știe, acest proiect ce urmează a fi realizat în principal cu bani europeni vizează în principal îmbunătățirea izolației termice a clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare și transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzirea și prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor și înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice.
Primarul Ion Lungu a apreciat că nu s-a încumetat nimeni să se înscrie la licitație din cauza lipsei de forță de muncă calificată. El crede că la noua licitație de la sfârșitul lunii va veni cel puțin un ofertant, în condițiile în care oferta a fost lansată pe toate canalele publice oficiale de comunicare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *