Ninsori în toată Moldova. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași monitorizează și intervine pe drumurile naționale

DRPD Iași anunță că la acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, în condiții de iarnă, fără evenimente cauzate de starea vremii. Carosabilul este umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de maximum 1 sau 2 cm în județele Suceava, Botoșani, Vrancea, Neamț și Bacău, respectiv umed în județele Iași și Galați. 
În intervalul orar 05.30 – 12.00, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 202 autoutilaje și s-au răspândit 1.173,6 tone material antiderapant, din care 1.169 tone sare și 46 tone clorură de calciu. De asemenea, pe timpul nopții trecute, s-a acționat cu peste 500 de tone de material antiderapant. 
Cerul este acoperit, cu ninsori slabe înregistrate în toată regiunea și sectoare de viscol la sol în județele Suceava și Botoșani. Temperatura aerului este cuprinsă între 0 grade la Galați, -1 grad la Iași, Bacău și Bârlad și -6 grade la Câmpulung Moldovenesc. 

În continuare, până mâine, la ora 14.00, meteorologii anunță ninsori moderate în toată Moldova, cu depuneri în strat mai mare de 4 cm în zona de munte, în nordul și centrul regiunii. De asemenea, vor fi condiții de producere a ghețușului, dar și pentru producerea viscolului și a transportului zăpezii pe carosabil, în special la munte și în zonele joase de relief.
În aceste condiții, recomandarea DRDP Iași către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. (Foto: DN 17, zona Pasul Tihuța, limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud) Pe acest fond, DRDP Iași reia recomandarea către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. 

O atenție deosebită va fi acordată pe traseele turistice, unde, de asemenea, se așteaptă un trafic ridicat la întoarcerea spre zonele de reședință. 
Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.