Niște tineri din Frătăuți și Gălăneșți, băuți, s-au trântit ieri dimineață cu mașina într-un palet de bolțari la Rădăuți. O ”eroină” din Vicovu de Jos a vrut, fără succes, să ia totul asupra sa

O domnișoară de 21 de ani din Vicovu de Jos a vrut să-i facă scăpați pe prietenii ei care, turmentați fiind, au intrat cu mașina ieri dimineață pe la ora 5.00 într-un palet de bolțari și într-un stâlp, pe raza municipiului Rădăuți. Gestul cavaleresc al tinerei din Vicovu de Jos  nu a fost îndeajuns de convingător fiindcă, după puțină zăpăceală izvorâtă din declarațiile contradictorii ale celor prezenți, autori, martori sau nu la eveniment, polițiștii au clarificat problema:    

Ieri, 1 decembrie, pe la orele 07.13, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost sesizați despre faptul că în oraș a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În momentul în care lucrătorii de poliție au ajuns la fața locului au identificat-o pe Iuliana Z. de 21 ani din comuna Vicovu de Jos, care a declarat verbal că ea a condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier. Deoarece situația era incertă cu privire la acest aspect polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a tuturor celor patru persoane identificate la fața locului.

Iuliana Z. din Vicovu de Jos și Denis M. de 18 ani din Frătăuții Vechi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

În schimb  Iulian G. de 22 ani din Gălănești a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mihai H. de 20 ani din Frătăuții Vechi a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor efectuate s-au stabilit următoarele:

La 01.12.2019, în jurul orelor 05.30, Iulian G. de 22 ani din com. Gălănești, conducea autoturismul marca Mercedes Benz pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre comuna Gălănești către centrul municipiului Rădăuți. În autoturism, în calitate de pasageri, se aflau Mihai H.  pe locul din dreapta față și Denis M. pe bancheta din spate.

Ajungând într-o curbă la dreapta, Iulian G. fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a  pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal într-un palet de bolțari și un stâlp.

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism. Totodată a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto Iulian G. și a  pasagerului Mihai H., care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Autoturismul marca Mercedes Benz, aparține părinților lui Mihai H., care l-a încredințat spre conducere lui Iulian G. deși avea cunoștință că se află sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului” și ”încredințarea spre conducere a unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *